Välkommen till bloggen!

Butiken

Äta ogräs - om envis kirskål

Ända sedan jag var liten har jag förundrats över hur livskraftiga de så kallade ogräsen är jämfört med de grönsaker vi väljer att odla. Hur kommer det sig att maskrosor, svinmålla och kirskål bara växer och växer oavsett hur mycket man än står där och rensar? Medan ens morötter, dill och andra goda köksväxter är mycket mer känsliga och tål absolut inte att man sliter och drar i dem. Så är det dags att tänka om? Kan man äta ogräs? Är det gott?

Butiken

Så sår du spektakulära blad - krukväxter med en egen färgpalett

Rosenstänk och palettblad är exempel på två krukväxter med vackra färger i själva bladen. Vi behöver alltså inte vänta på färgprakten till själva blomningen. Inget fel på grönt, men en färgklick kan vara en trevlig omväxling, tänker jag. Här är den andra delen i miniserien om att så egna krukväxter. Får jag lov att presentera: Hypoestes phyllostachya (rosenstänk) och Plectranthus scutellarioides (palettblad).

Butiken

Förnya hemma med att så krukväxter från frö - svanssparris

Ibland kan det vara kul att testa någonting nytt. Många trotjänare trängs på fönsterbrädan, krukväxter man kanske haft i många år. Så här års när såsäsongen drar igång har jag botaniserat lite bland frön till krukväxter. Jag tänkte prova på att driva upp små plantor som kanske blir framtida trotjänare. Gärna med annorlunda blad eller någon annan speciell egenskap. Här tittar jag närmare på svanssparris.

Vem är jag?

corinne

Mitt namn är Corinne Uppman Helminen och jag går ut i trädgården när jag behöver samla kraft. I trädgården vandrar tankarna fritt och händerna får arbeta. Det ger mig glädje och inspiration. Här i bloggen skriver jag om trädgårdsliv, naturen och att finna balans. Jag tänker mycket på hållbarhet, så det kan bli en del om det också.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.